Musik, Sangskrivning og Selvudvikling

Dette kursus er for dig der ønsker en periode med indre ro og ikke mindst tid til glæden ved musik og kreativ udfoldelse.

Drømmer du om at skrive og producere dine egne sange, men mangler et skub i den rigtige retning? Eller er du allerede rutineret sangskriver og har brug for et sted med tid og plads til bare at få skrevet igennem? Måske endda færdiggøre nok sange til en ny CD eller indspille dine sange? I smukke og rolige omgivelser? Så er et højskoleophold på Musiklinjen i Havnsø muligvis det helt rigtige sted for dig. Der er plads til alle, uanset hvor du er musikalsk, eller hvilket niveau du er på. Den eneste fællesnævner er, at vi deler en glæde ved musik og sang, og at vi er interesserede i at udvikle vores kreative potentiale gennem meditation, yoga og sund levevis.

Alle mennesker har et kreativt potentiale, som er langt større, end det, de benytter til daglig. Dybest i bevidstheden er der en skabende kraft, som man kan kontakte bare ved at lade opmærksomheden glide indad, ubesværet, uden anstrengelse eller koncentration. I alle store kulturer har mennesket forstået at udnytte denne kraft. Den er blevet kaldt ved mange smukke navne.
Vi kalder den for ’dynamisk stilhed’ eller det ’transcendente’. Ved at dykke ind og trække på disse skabende kræfter, kan alle lære at skrive sange og udtrykke sig selv på en måde, som samtidig opbygger sundhed og ny energi. At skrive sange er på denne måde en meget fin form for terapi, som både forløser og skaber mere glæde i hverdagen.

Rent praktisk lægger vi vægt på både at arbejde sammen i gruppen og dyrke fællesskabet, men også hver for sig individuelt. Vi optræder sammen og for hinanden på holdet og til intimkoncerter på skolen, men vi får også masser af tid til at arbejde alene og fordybe os i vores individuelle kreative proces.

Vi skal på opdagelse i os selv og finde os selv som kunstnere, og vi skal på opdagelse i musikken og se, hvilke kunstenere vi er inspireret af. Hvad ligger vi særligt mærke til og hvad bliver vi rørte af? Hvilke genre kan vi spejle os i og lade os inspirere fra, når vi skaber musik og skriver sange?

Undervisning og kreative skriveøvelser kan forgå på både på dansk og engelsk.På kurset får du mulighed for at arbejde med følgende områder:

At gå dybere i den kreative proces ved at finde ind til din egen indre kerne.
Sangskrivning og selvudvikling. Find det ægte udtryk for din oplevelse af verden og lær at performe uden ødelæggende nervøsitet.
Befri din indre kunstner.
Lydens magi og musik som terapi. Vi lærer hvordan lyd påvirker os.
Lær at spille guitar og synge bedre
Lær at skrive dine egen sange - Fra ide til komposition og performance
Co-write - skriv sange sammen med andre musikere og sangskrivere og bliv overrasket over, hvad der kan komme ud af det.
Performance, koncerter og åbne scener, samt ikke mindst et fantastisk nærværende publikum, du kan øve dig i at optræde for. Fold dig ud og gro i dit helt eget tempo og selvfølgelig i trygge omgivelser.
Ture ud af huset til Singer Songwriter koncerter og åbne scener i lokalområdet samt København.
Kor og sang. Lær at synge sange i smukke harmonier sammen med andre og oplev hvad det gør for kroppen.
Kom dine skriveblokeringer til livs og bliv bedre til at skrive originale og dragende tekster.
Massevis at skriveteknikker og skriveøvelser, der åbner op for de kreative blokeringer
Få coaching, vejledning og sparring på din skriveproces
Inspirerende og dygtige gæstelærere inden for musikteori og instrumenter  
Indspil dine sange og få dem med hjem
Lær at producere musikvideoer til You-Tube og arbejde med indspilning.
Lær om dine rettigheder som sangskriver og hvordan du tjener penge på din musik igennem bl.a. KODA
Lær at bruge Kommunikation og PR til at komme et skridt nærmere en fremtid som kunstner, hvis det er det du ønsker. Vi lærer bl.a. hvordan vi bruger sociale medier på den rigtige måde.
Glæden ved sang og sangskrivning

Musikken er et hav -
get into Deep Fishing
Mange af verdens mest kreative genier bruger Transcendental Meditation som værktøj. Dels fordi metoden utrolig enkel og kan læres af enhver, og fordi den virker med det samme.
I løbet af bare tyve minutter bliver du forfrisket og mere kreativ, og du fanger nogle idéer, som taler til dybe lag i mennesket. Langsomt forsvinder stress, spændinger, gammel træthed, nervøsitet og blokeringer, og du opdager nye, spændende sider af dig selv. Musik og meditation er en vildt god kombination og du lærer teknikken i løbet af dit ophold.

Undervisere på faget:
 


Linjefagslærer på dette fag, Cecilie Klint Grønbæk er sangskriver, musiker og kunstner. Hun optræder under navnet SILBA og er desuden en del af bandet Cosmic Affair. Cecilie har siden 2013 været med til at drive Københavns største åbne scene for Sangskrivere: The Listening Room på spillestedet Råhuset. Her har hun arbejdet med og sammen med utallige sangskrivere lokalt såvel som globalt igennem de seneste år.
Cecilie Grønbæk er desuden uddannet fra Roskilde Universitet, i Kommunikation og Pædagogik og Uddannelsesstudier. Hun har brugt mange år af sit liv på at rejse og performe hendes musik i udlandet, hvilket i høj grad har præget stemningen i hendes sange.

Udover Cecilie Grønbæk vil der i løbet af opholdet være andre inspirerende gæstelære der kan bidrage med undervisning i forskellige instrumenter og temaer inden for musik og kreativitet.
Deriblandt skolens forstander Ole Blenkov, som selv er entusiastisk sangskriver, Guitarist, spirituel trubadur og meditationslærer.

Vil du have en snak om hvorvidt kurset er noget for dig, så er du velkommen til at kontakte Cecilie Grønbæk på mail: sycilla@hotmail.com. Send dit telefon nummer så ringer hun dig op.